fredag 4. desember 2009

Mimre

I dag da jeg våknet så var det kommet snø her! Deilig med litt hvitt på bakken. Rim frost er veldig fint det åsså, men det er nå noe spesielt med litt snø da og spesielt til jul!

Satt og kikket på gamle bilder i dag og mimret! Det er så godt å se på bilder av Esmeralda uten å bli helt våt i øynene. Savner han selvfølgelig, men vi hadde ei veldig fin tid sammen med pus. Esmeralda ble bare 5,5 år. Levera hans bare kolapset. Alt sluttet å fungere på han så da var det beste for alle parter å la Esmeralda få slippe. Vondt var det å ta den avgjørelsen men veldig godt etter på. For han hadde det ikke godt på slutten. Det ble i grunn noe ganske fint å se tilbake på. Dyrlegen kom hjem til oss slik at vi slapp å stresse Esmeralda inn i det siste. Det blikke han sendte meg var akkurat som han forsto at nå skal jeg slippe å ha det vondt mer. (blir vist lit våt i øya når jeg tenker på det ennå) Men det er utrolig godt å tenke på at for oss og Esmeralda så var det best å avslutte det på den måten!!
Her er Mariken og Esmeralda jula 2004
Ikke gamle karen som ligger i senga til Mariken. Tror de kosa seg veldig begge 2!!
Esmeralda var en jeger av rang. Han fanga det meste mus,rotter,fugl og jordrotter. Han spiste rubb og stubb på de, klør og nebb. Kanskje derfor at leverea hans ble så dårig? Vakker var han!!
Han var veldig opptatt av akvariet. Han greide til og med å ta en fisk der! Det var en gull fisk han sprang av gåre med i munnen så stolt og mor etter for å ta han! Litt av et syn når jeg tenker etter!!
Esmeralda var kjekk når han så et kamera for da bare kikket han på deg og gjore seg fin!!
Ville bare vise dere den flotte pusen som gikk bort alt for tidlig! Vil nok aldri glemme han.
Så får dere alle sammen ha en fin helg og 2 søndag i advent!! Så nå må jeg pakke inn noen gaver som skal sendes til Bostrak til min fam der og så må jeg vel se om det murmeldyret vårt har tenkt å opp i dag!!
11 kommentarer:

 1. Så fine bilder av en nydelig katt :-)

  Katten vår ligger også stadig vekk og ser på fiskene i akvariet. En gang lå han til og med oppå, tror han kanskje hadde noen skumle baktanker da...

  Kos dere i helgen, håper snøen får ligge.

  SvarSlett
 2. Du all verden for en søt hannkatt med navnet Esmeralda;o) det nederste bilde av ham er jo bare det blinkskuddet...helt nydelig!!!

  SvarSlett
 3. En fin historige om en stor og fin katt. Den katten minte meg om vår egen katt.Samme farger.Vår katt fanget også gullfisk. Det var en lett sak for katten. Jeg hadde gullfisk i en bolle. En dag var det bare 1 isteden for 4...
  Ha en fin helg.

  SvarSlett
 4. Ja, fra Mariken var veldig liten så drømte ho at ho skulle ha katt og hund. Men Mariken var veldig plaget med astma da hun var bebi og fram til hun var 6 år. Da vokste hun det av seg! Så vi var kjempe heldige, for tror ikke at det var så mange som vokste av seg en slik sykdom. Legen sa at hun var veldig heldig!! Så fort vi var ferdige hos legen og han hadde sagt at hun var hel frisk så ville hun ha katt med en gang! Men jeg var VELDIG skeptisk til om hun virkelig hadde vokst av seg astmaen. Så vi ventet i 2 år! Da bestemte Mariken at katten skulle hete Esmeralda. Vi sa til henne at dette var en han katt og at Esmeralda ver et jente navn. Da svarte hun så kjekt at det gjør vel ingen ting!!

  SvarSlett
 5. Ja det er trist når en mister et kjæledyr..og godt etterhvert når man kan se tilbake på gode minner uten å bli alt for trist..Vi mistet jo vår Shaggy i sommer..lignet på esmeralda han og...man blir jo så glade i disse sta små pusevennene våre!
  Ha en fortsatt fin 4 desember!

  SvarSlett
 6. Mariken har helt rett! Esmeralda var et strålende navn på den flotte katten! Mange fine bilder har du av han. Synd at han blei sjuk og ikke kunne leve mer, men dere har mange gode minner!

  SvarSlett
 7. Alltid trist å miste et familiedyr, de blir jo et familiemedlem. Egentlig synd at de ikke har lenger levetid. Det var en nydelig katt, koselig bilde av ham og Marikken i senga.

  SvarSlett
 8. Det var litt av en katt. Så flott!!!!

  Mimre er koselig å gjøre inn i mellom. Gjør det stadig når jeg må rydde opp i bildene. Kunne laget mange innlegg på gamle bilder.

  Marikken er veldig heldig som vokste denne barneasmaen av seg. Tenke seg et liv uten dyr. Det kan ikke jeg.

  SvarSlett
 9. For en nydelig historie om en vakker kattepus:o) Det er så uendelig trist ikke å ha dem mer, men det er jo det siste vi kan gjøre for dem, det å la dem slippe.

  En ting jeg er HELT sikker på er at Esmeralda hadde veldig godt den tiden han fikk leve.

  SvarSlett
 10. Esmeralda var virkelig en nydelig puse-katt, og der han sitter i tre - det er kjempe-vakkert bilde! Og det nederste bildet er jo bare et blinkskudd!!

  Fint at du ville dele denne historien med oss - en blir jo himla glad i og knyttet til disse dyra våre. Så fint at Mariken vokste av seg astmaen- for et liv med dyr er jo så berikende. Heter det det, forresten? Noen ganger er norsken min helt på trynet...:-)

  Kos deg videre i adventstida, og dere er heldige som har fått snø som blir liggende.

  SvarSlett
 11. Nydelig minneinnlegg om en vakker pusemann! Skikkelig fin var han! Også så fotogen da :-) Synes jeg ser dere bortover gulvet; Esmeralda med gullfisken og du etter... hehehe

  Det er ikke rart vi blir så inderlig glad i dissse firbeinte familiemedlemmene våre! De gir oss så mye - på mange plan...

  Nyt snø og adventstid! Fortsatt god helg!

  SvarSlett