onsdag 2. desember 2009

På tur

I dag når vi sto opp (ikke Roxie, hun sover til 9-10 tida) så hørte jeg et forferdelig leven. Da hadde Disel like greit bæsja på det eneste teppe vi har i stua! Han er ganske missfornøyd med oss nå om dagen. Han må sove på et rom og vi lukker døren om natten. Krise for en som er sjef "tror han"!
Som jeg har sagt før så liker Roxie å sove. Ikke noe unntak der i gården. Men nå så har jeg måttet gjøre om litt på morra rituale vårt. Før så gikk vi en god tur så spiste hun når vi kom hjem. Nå så må vi ta maten først en periode. For Roxie har ikke spist noe av maten sin når vi har kommet fra turene våre. I går så skjønte jeg hvorfor. Vi går jo tur på jore og det er noen hus som vender mot jore. Naboens hus er et av de, og når vi har gått forbi der så har de sittet å spist frokost. Så i går så kom ikke Roxie når jeg ropte på henne, så jeg tuslet for å se hvor det blei av henne. Foran kjøkken vinduet til naboen satt hun og gjore seg så fin hun kunne og opp kom vinduet og maten fulgte med! Så jeg fikk tatt en liten prat med de og sa at av og til så kunne de stikke til Roxie noe men ikke vær dag!!
Her ligger Roxie tålmodig å venter på mor som skal ta henne ut! Det går litt tregt nå om dagen da kulda har kommet. Ledda stivner litt til da og alt går tregere! Men nå kommer det snø snart her åsså!! Kjenner det godt på anklene mine at den er i anmarsj! Så om en 1,5 døgn så er det nok hvitt her åsså!!
Roxie på jore, det lukter masse rart her!!
Er jeg ikke vakker? Mor sier jeg er veldig vakker!

Roxie elsker å gå tur på jore. Vi går bare der når det har blitt tæla i bakken. Slik at vi ikke skader noen av røttene for bonden. Det er deilig her vi bor, vi bor midt i mellom to byer. 3,5km til Porsgrunn og 3 km til Skien og like vel så å si på landet!!
Her kommer jenta mi i full firsprang!! Jeg ble med på bilde jeg åsså! Skyggen
Så når vi kommer hjem så må Roxie sjekk ut forholda i hagen! Kanje det er noe som har blitt flyttet på!
Disel foretrekker å være inne nå om dagen! Så han sitter i vinduet og følger med på Roxie. Vi hører at han sitter å mjauer for han vil ha oss inn! Har prøvd å ta han ut , men da sitter han bare å kikker surt på oss og klager høy lytt!!
Nå holder jeg på med baking og innpakking! Har noen gaver som skal sendes så de må jeg få pakket ferdig! Eller så må vi jo huske på det at julens gleder ligger ikke under tret men i vårt hjertet!!
Så må jeg jo fortelle om Marikens julekalender. Jeg har hvært år laget julekalender til henne, med gåter så må hun finne hvor pakken er. I år så kom hun og sa til meg at hun var kanskje litt for stor til det. Så jeg har heller da tatt og laget en helg kalender til henne . Så hvær søndag fram til jul så får hun noe. Og all den tid at hun ikke får en liten pakke vær dag så blir det heller en noe større hvær søndag fram til jul!
Ha en fin uke videre og kos dere i den fine advents/før juls tida!!15 kommentarer:

 1. jo, roxie er virkelig vakker! :))
  litt tregere å komme meg ut jeg også nå, det er så kaldt og surt ute, huttetu...
  artig med naboene som gir roxie frokost ;) de vet å ordne seg disse hundene!
  så koselig med kalender med gåter der man skal finne pakkene, sånn pleide min far å lage til meg, og det var såååå koselig (det koseligste var all den tiden han la ned i å lage den til meg :) men det hørtes jo veldig kjekt ut med en helge-julekalender også :)

  SvarSlett
 2. Roxie har skikkeligt lappefjes! Hun er så søt!!
  Lurt av henne å bli mata av naboen da..men de kan vel ikke klandres, hvem greier å motstå et sånt fjes!

  SvarSlett
 3. Er noen luringer disse hundene ;-) Får håpe dere får noe snø snart dere og. Koselig med kalender, lurt og gjøre det på de måten da når de blir litt større :-)

  SvarSlett
 4. Nei men Roxie da, ikke "tigge"hos naboen, syntes jeg ser det, he he, utspekulerte er dere lapp-isser, Du får lov å gå uten band på jordene og hjemme, sååååå heldig du er.
  Sovetryne er du også, hører vi.
  Men du er en vakker gò`jente du, hole til Mariken og stakkers Diesel, hvofor skal han straffes?
  Roxie hva syntes du om alle nissene til matmor?'Vi har en nisse her som jeg veldig gjerne ville ha å leke med, men får ikke lov,øv.
  Nuss fra Chicko.

  SvarSlett
 5. Roxie er så smart, hun vet å ordne seg med det meste, haha... Det har jeg skjønt med flere ting nå.

  Ja, gavene er ferdig, heldigvis. Det eneste jeg har kontroll på. Har forresten bakt krumkaker i dag og risboller. Så jeg er i rute.

  Katta her vil ikke ut når det er kaldt heller. Han bytter mellom å gå inn hos meg og hos søstra mi. Vel, da blir det jo litt forandring.

  SvarSlett
 6. Så mange fine bilder! Det ser så deilig ut å springe på jordene. Det gjør Fant og Ebbie i Maridalen, også.

  Jeg kjenner igjen det med at pusen blir stengt inne om natta. Det måtte vi gjøre med katten vår, Mons 15,5 år, noen ganger før, også. Han vekket meg flere ganger om natta, og skulle ut-inn-ut-inn osv. Det ble litt urolig søvn på meg disse nettene. :-)

  Jammen bra du fant ut det med maten og naboen. Tenker Roxie hadde sett ganske stor ut etterhvert!!
  Hun er skikkelig fin, den jenta. Men fin, det er Disel også.

  SvarSlett
 7. Hvem kan vel motstå et slikt søtt Lappefjes !!
  Hun vet å ordne seg, lur jente ;-)

  Jeg er så treg med julepynt og pakker, venter alltid til siste liten. Hvert år sier jeg at neste år da skal jeg starte tidlig, men har jeg gjort det .... ?

  SvarSlett
 8. Haha,de sleipe hundene! :D Nå lo jeg godt!
  Jeg savner at det ikke er båndtvang hele året i Porsgrunn - det er det her :(
  Jeg prøver å ordne meg en liten tur til Grenland før jul faktisk. Innom gamle jobben og hilse på folk ellers:) Blir koselig.

  SvarSlett
 9. Nanette: Vi hører til Skien komune og her er det båndtvang i boligområder hele året. Så vi har egentlig ikke lov til å la Roxie gå løs på jorde. Men vi tøyer den regelen litt og sier at det ikke her i det tjukkaste boligstørket vi går. Jeg tar jo båndet på henne så fort jeg ser det kommer noen andre gåans. Vi er en gjeng som av og til møtas på jordet og slipper hundene der, men det er bare etter at det har plitt tæle i bakken slik at vi ikke ødelegger noe for bonden!

  Chicko: Har lyst til å ta noen av de nissene til ho mor, for av og til så lurer jeg på om de nissene er så snille? Mor går og prater til de? Ho er litt rar noen ganger! Nuss på nesa til deg Chicko fra Roxie!!

  SvarSlett
 10. Nuss på nesa til deg Roxie!
  Du er jo helt uimotståelig!!!

  ps. prøv å ta en bitteliten nisse først..hvis moder'n din oppdager det, greier du lett som bare det å tvinne henne rundt labben. Det er jeg sikker på ;)

  SvarSlett
 11. Roxie er en luring tror jeg:) Hvorfor ikke ikke spørre naboen om litt mat lissom:)
  Her har det kommet snø og minusgrader og Ella går konstant med nesa i bakken. Fortsatt minimalt med pels her ja, røyter ennå, er litt bekymret for at det skal bli kaldt til henne jeg. Men det kommer vel vinterpels tilslutt håper jeg!:) Hærlige bilder av Roxie og Disel:)

  SvarSlett
 12. Roxie er vakker! Helt nydelig :-) Veldig koselig innlegg. Har kost meg som bare det :-) Morsomt med pusen da - ikke greit å være "sjef" å få døren i "trynet", hehe

  Roxie er jammen meg en liten luring, men det var kanskje litt korttenkt av naboene dine? Bedende, snille hundeøyne er ikke lette å motstå da :-)

  Det ser ut som dere bor på en veldig fin plass da. Åpent og fint! Fine bilder :-)

  Ønsker deg en flott dag!

  SvarSlett
 13. Ire`n: Åpen ar det rette orde! For når det blåser på vinteren her så ser det ut som om vi var på snau fjellet! Men jeg liker det sån jeg da. Får lissom litt puste problemer hvis jeg har hus for tett på meg. Der jeg bodde med foreldrene mine, så bodde de så tett at en nesten kunne se hva naboen hadde på brødskiva. Litt overtreve men ikke så langt unna sanheten!
  Ha en fin dag !!

  SvarSlett
 14. Lure, lille Roxie:o) Hun har nok blitt fora av naboen noen ganger kan jeg tenke meg, så veien dit har vel blitt kort?!:o)

  Så "Sjefen" er litt fornærma om dagen? Jeg kan vel egentlig ikke tenke meg noe som blir så innmari fornærmet som en katt....;o)

  Vi har barfrost og flott rim på jordene. Deilig er det. Fint å gå tur uten å skli rundt og dyra slipper og tråkke i søla, men går fint oppå nå.

  SvarSlett
 15. Ser for meg Roxie sitter foran vinduet å tigger mat. Yndig og litt lidene i blikket.Hærlig med disse lapphundene:-) De får stadig frem smilet i oss..... Kos deg masse med nissene dine Gry.Kjempe fine bilder:-)

  SvarSlett