tirsdag 10. august 2010

Litt dialekt og ferie!!

Ja nå skal jeg fortelle hva åkleløddar er: det er ankel sokker. Mamman min er fra fjellgårdane mot gautefall og pappan min er fra Bø i Tørdal. Så vi har jo prøvd å bevare noe av den dialekta. De som er en del i sammen medmeg hører veldig godt når jeg har vært på hytte eller besøk hos tante og onkel. Når jeg var liten så synes jeg det var veldig morro å fortelle legen at jeg hadde så trutne åkler. For han skjønte jo ikke så mye av hva jeg mente med det ( hovene ankler)
Så når vi var på ferie så var vi en tur til Ålesund. Der så jeg en veldig fin båt med skrei dynn!! Det er da altså skyve dør!! Mange rare ord og utrykk som vi sier i vårt vid strake land!!

Pingvinene i Ålsesund!!
Detta bildet tror jeg ble tatt utover have fra akvarie i Ålesund.
Dette er utløpet/innløpet til Geiranger! Fikke endelig kjørt den veien slik at jeg fikk se geiranger fra den andre siden åsså!!


Dette bilde er jeg ikke helt sikker på hvor er men det er nok i området der det åsså!!

Ha en fin kveld alle sammen så kommer jeg med mer i morra tenker jeg om turen ned til Geiranger!! Måtte jo ned å se der selv om vi har vært der før!! Et veldig flott sted!!11 kommentarer:

 1. Det nederste bilde der var jo bare helt RÅTT!!
  Du skulle hatt store bilder på bloggen din visst du har tenkt å legge ut sånne blinskudd!!

  SvarSlett
 2. Flotte bilder :-)

  Morsomt med forskjellige dialekter gitt. For leeenge siden flyttet noen i familien til en bitteliten bygd i fjellene nær Flekkefjord. De var bergensere. Noen år senere besøkte vi dem der. Skjønte ikke bæret av hva kusinene og fetteren min sa jo, hehehe Det var ikke mye bergensk, for å si det sånn :-)

  SvarSlett
 3. Flotte bilder, enig med Marianne det nederste var nydelig.
  Det er fint med dialekter. Da jeg var liten var jeg alltid to-tre uker i Oslo hos tante, onkel og kusine nesten hver sommer. Jeg husker at en av min kusines venninne trodde jeg var dansk :o)

  SvarSlett
 4. Jøss for en flott ferie dere har hatt så langt :-)

  Dialekter er morsomt. Det er så mange flotte, bl.a Vinje-mål. De "synger" nesten syns jeg. Kanskje en sammenheng med at jeg har slekt derifra ;-)Men dialekter har og skrekkelig mange vanskelige ord. Åkle sa vi nok i Hedrum også, men jeg har snart ingenting igjen av dialekta mi. Det er litt vanskelig å kjenne igjen dialekt som er skrevet fordi hodet mitt er så innstilt på å tenke bokmål.

  SvarSlett
 5. Åhh, det burde jeg ha skjønt, vi sier 'økle' om ankel :o)

  Det var knallfine bilder!!

  SvarSlett
 6. For en tur dere har hatt. :) Hvordan gikk det med høyden og kjøringen???

  SvarSlett
 7. Nina: Terje kjører for som du hvet jeg liker ikke høyder! Lukket øynene på de værste stedene og så ble det jo en del stopp. Roxie måtte jo ut å tisse!!
  Det er Terje som tar bilder. Så jeg kan nok ikke skryte på meg disse bildene. Sundes de er veldig fine etter på, er ikke så glad i motiva hans når vi kjører!!

  SvarSlett
 8. Det er veldig kjekt å få "bli med dere" på ferien deres! :D
  Det høres ut som en veldig koselig tur!
  Kjeeempefine bilder! :)

  SvarSlett
 9. Så fin ferie, da....utrolig mange flotte bilder!! Terje er jammen flink! Og jeg skjønner akkurat åsse du har det - jeg har nemlig høydeskrekk til tusen! Men selv jeg klarte å trosse høydeskrekken min den gangen vi var i Paris og kom meg opp på toppen av Eifeltårnet!!

  Dialekter er morsomt - men så innmari fælt å høre egen dialekt på TV!! Østfold, vøttu....

  SvarSlett
 10. Dialekter er kjempe, kjempe, kjempe fint, og jeg kan henge meg helt opp i forskjellige ord og setninger!!!

  For en flott ferie Gry! Jeg synes biltur er topper's jeg, og koser meg veldig.

  Nyyyydelig det siste bildet ditt. Terje er jo kjempeflink!

  SvarSlett
 11. Morro og bli med rundt på ferien deres, menge fine bilder. Her jeg bor sier vi også åkle, synd dialektene blir mer og mer borte.

  SvarSlett