mandag 4. mai 2009

Marikens Konfirmasjon

Her er Mariken i sofan hjemme like før det braker løs!! Ganske spent!! Bunaden fikk hun i gave
fra Terje og meg (mamma og pappa), farmor har sydd belte og perla bringkluten, søstra mi (tante) har sydd skjota og stakken, En god venn av oss har sydd hardngersømmen i forklet og en annen god venn har montert bringkluten!! Morro når så mange har vært med på bunaden!! Her er Mariken sammen med sin venninne Oda foran Borgestad kirke , like før det braker løs!
Her er Mariken sammen med Trine (gud mor) og Dan Egil, Noen som betyr veldig mye for oss!!!

Her er Mariken sammen med tanter og onkler, mye hardanger bunad her!!


Her er konfirmasjons kaka til Mariken!! Det bilde er tatt da Mariken var 15mnd, hun hadde spist middag alene!! Kjempe stolt var hun!! ( middagen var max boller i paprika saus)
Vi hadde en kjempe fin dag!!! Tror alle koste seg!! Legger nok ut noen flere bilder senere! Var noen andre bundader i konfirmasjonen en hardanger. Hadde noen som tok bilder for oss og de får jeg noe seinere!! Ha en fin uke!!! Nå skal jeg bare sette meg ned på en stol og nyte det flotte været vi har!!!!
11 kommentarer:

 1. Høres ut som konfirmasjonen var vellykket! :)
  Alle så veldig fornøyde ut i hvert fall!
  Ha en fin uke dere også! :)

  SvarSlett
 2. Kjempe-pen bunad - den kan hun være stolt av..spesielt når så mange har vært med på å bidra litt hver seg....:-)

  Ps Ungdommene her hjemme elsker fortsatt max-boller i paprika saus..hehe

  SvarSlett
 3. Nydelig konfirmant i en vakker bunad!
  Det båndet som henger ned over forkleet, hva betyr det? Ser at to av damene har det. På hallingbunaden har vi sløyfe på lua som beskriver gift kjerring eller "jomfru", lurte bare på om det var noe slik slags symbol..

  Hva iall verden er max-boller..? Noe i likhet med vår uforglemmelige "Spahetti a`la Capri??
  Du trenger ikke stresse med å svare, du har sannelig fortjent å slappe av etter denne tida. Håper du/dere får sol og godvær imorgen også.
  Hils Roxie fra Nalle!

  SvarSlett
 4. For en flott bunad. Gratulrer til Mariken. Det er jo kjempegøy at så mange i familien/vennekretsen har bidratt på den. Bunad er noe helt spesielt, og jeg føler meg i allefall litt ekstra høytidsstemt (eller noe) i min.

  Nå er det nok godt å slappe helt av, når den store dagen er vel i havn. Enig med Nøve, det er deg vel fortjent!

  SvarSlett
 5. Veldig flott bunad!! :)
  Max-boller- lettvint og godt ;) Vi pleier å ha mais oppi,og ris eller potetstappe til, veldig godt, og veeeldig fort gjort! :)

  SvarSlett
 6. Nøve: På Hardanger bunaden så betyr de lange banda ung kvinne. De som ha belte uten noe som henger ned betyr gifte kvinner, de har også gull-belte som vi kaller det. Så er det noen som har gull-belte+dusker i langebånd som henger ned. De langebåndene med dusker skal egentlig bare være med bruredatakta er det neg fortalt. Men tror ikke det er så nøye i dag. Max boller er kjøtt boller i paprikasaus. Som snorredimma og Luna skriver er det veldig godt. som liten fikk jeg "truet til meg det som mat på julaften". (de andre i fam hadde noe annet, jeg var bare 5 år da)

  SvarSlett
 7. Nøve: Glemte en ting. På barnebunaden til hardanger så er bringkluten brodert og der er det ikke lange band bare det rundt livet. Når de er helt små så kan de også ha en slags lue/hatt. Mariken har barnebunaden og den bruker de til de er ca 12 år. Lua brukte hun til hun var 5 år.

  SvarSlett
 8. For en nydelig bunad. Jeg har alltid ønsket meg bunad, en telemark. Min mor kommer fra Bamle. Er det ikke regler for hva slags bunad en kan ha? Hvor en hører til lissom?

  SvarSlett
 9. Hei Nina! Jeg synes at en skal ha en viss tilhørighet til der du har bunad fra. Det er nok ikke alle som har det synspunktet. Jeg synes at hardangerbunaden er så fin. Jeg selv har bunad fra Telemark. Men så giftet jeg meg og mannen min er fra Førde. Svigermor er fra Jondal i Hardanger så da kunne jo Mariken ha Hardanger bunad!!!

  SvarSlett
 10. Så fin Hardanger bunad du har... tenker du får stor glede av den :o)
  Synes det er såå vakkert med bunad.

  Jeg har Rogalandsbunad, føler meg alltid litt spesiell på l7. mai når jeg endelig har fått på meg finstasen.

  Det er så gøy å se alle de forskjellige bunadene på l7. mai....:o)

  SvarSlett
 11. Takker for svaret, og Max-boller høres ut som en delikatesse. Bør nok ikke spises så lenge bunaden er på ;o)

  SvarSlett