søndag 29. november 2009

Advent + div

Først så må jeg si at ENDELIIG SÅ ER DE JUL SNART!! Selv om det nesten har vært krise her!! Terje skulle ta ned jule pynt og nisser for meg og så var det en hel eske med nisser han ikke fant!! Mariken sier så kjekt " det gjør jo ikke noe mamma, for det er jo så masse nisser her!!" Men det var jo krise for min del!! Stakkars Terje han måtte jo kikke på alle tenkelige og utenkelige steder. Men så kom Terje på at han hadde satt esken i kjelleren. Og der var nissene til mor!! Så da ble jeg glad!!
Så hadde jo Roxie besøk av venninna si Tara og de fikk jo leka veldig mye sammen i helga!!
To trøtte typer etter tur og herjing på jore!!
Vi må jo slappe av litt inni mellom slaga og pyntinga!! Da er tvn og pcn gode å ha!! Roxie og Tara sover nesten og det gjør han far sjøl åsså!!
Tara og Mariken koser!! Tok litt tid før Tara sjønte at hun måtte stå rolig og ikke dytte Mariken i gulvet for å kose!!
Disel liker seg best når han kan ha oversikten og full kontroll på Tara og Roxie!!

Her er 2 av mine nisser!! De står fint foran ved ovnen og Roxie og Disel er bare borte og lukter på de av og til for å forsikre seg om at de ikke tar noe av demmes plass!!
Jule krybba på plass! m jesus barnet i, noen mener at det ikke bør på plass i krybba før julaften!! Jeg tar den i nå jeg da.
Liten jule landsby!!
Her bor gårds nissene!!!

På lørdag så var vi å besøkte mine foreldre. De hadde kommet hjem fra ferie (de hadde vært på Lanzarote i 4 uker!!) Da hadde pappan min kjøpt en nisse til meg (merkelig HE-HE) Den klatrer opp og ned på gilanderen og så spiller den julesanger!! Kjempe fin er den!! Veldig morro å ha nisse som man ikke får kjøpt her til lands ennå!! men den kommer nok hit åsså!!


Så i dag så har det kommet snø her og den måtte jo utforskes av Roxie!! Så vi avtalte med noen andre at vi skulle møtes på jore utenfor hos oss! Det ble 6 hunder. 2 hann hunder og 4 tisper. Burre (kongebuddel), Peik (labrador), Tara(bokser), Nala /golden retriver), Linka ( Cocerspaniel) og Roxie. Jeg hadde selvfølgelig ikke batteri på kamera så jeg fikk ikka tatt noen bilder!! Det var litt av et syn og se alle hundene som sprang løse på jore og skulle utforske snøen!! Mamg turgåere stoppet og pratet med oss. De syntes det var så artig å se at hundene lekte sammen !!

Så til slutt så vil jeg ønske alle sammen en fin uke og ei flott adventstid!! Har kosa meg masse i kveld og lest blogg innlegga til de som har vært på utstilling på Lillestrøm!! Så neste år så får nok vi åsså melde oss på den!! For det så skikkelig gøy ut! Og denm flptte standen som lapphund klubben hadde!
Her snør det ennå og det kommer det nok til å gjøre det neste døgnet!! Så Roxie kommer nok til å kose seg veldig ute i morra åsså!!
Det snør , det snør tidelig bom!!!!! Kjempe deilig når det ikke er så mørkt å trist ute! Så skjuler det at vi ikke rakk å rake all løvet i høst!!
15 kommentarer:

 1. Tydelig at du er glad i nisser ja!! Vi fikk bare satt op advents stakene i går, men i dag skal alle kassene frem! Snøen vår har regnet vekk i løpet av natten, så her er det like grått å trist igjen!
  Koseligt med Roxie og tara som har det så kjekt sammen!
  Ha en fin dag Gry!

  SvarSlett
 2. Du har jammen mye fin julepynt :-) Kos deg i advendtstiden :-)

  SvarSlett
 3. Det kunne jo ha blitt helt krise med den esken med nisser..... Godt at Terje fant ut av det:-)Fine bilder av både mennesker,hunder og nisser. Ha en fin dag uke.

  SvarSlett
 4. Hå, hå,hå...du er glad i nisser og jul, kan man si;o) Tenk at du har pynta med by nisser og gårdsnisser, uff..blir vel feil å si pynta??? FOR DE BOR JO DER!!!

  Vi pleier også å lage til et sånn lite nissetun, der flytter det en en hel masse nisser i jula, veldig koselig med sånt et besøk, midt på vinteren.

  Koselig førjulstemning hos dere, med fine bilder.

  SvarSlett
 5. Ja, jeg har en del julepynt. Tanta spør meg hvert år om hvor mange hus jeg har tenkt å pynte til jul med den pynten jeg har?
  Blir en del når det er nisser jeg har ønsket meg opp igjenom åra. Så de fleste nissene har jeg fått. Pappa han må bestandig kjøpe en nisse til meg fra Lanzarote hvert år de er der. Og i år så var dette den 8 nissen jeg fikk fra Lanzarote!! Jule pynt har bestandig fasinert meg fra jeg var liten! Så 1 jula jeg hadde egen leilighet så hadde jeg masse julepynt som jeg kunne pynte med. Er ikke så glad i glitter jeg da.(kansje det har noe med at mamman min pyntet til jul slik som Gjerterud i The julekalender?)

  SvarSlett
 6. Så mange fine nisser dere har! :D Vi har bare fått opp noen ting enda, men jeg håper vi får pyntet med resten snart! :)

  Høres ut som Roxie har hatt en kjekk helg, med Tara på besøk og leking i snøen! Vi har ikke hatt noe snø ennå, men det er veldig kaldt, så kanskje det kommer litt snart?! :D

  SvarSlett
 7. Jøss, hos deg er det jaggu jul allerde. Der har nok jeg langt igjen. Men noen lys har jeg fått opp, både ute og inne.

  Så herlig Tara og Roxie er ut til å ha det. Kanskje det frister med en hund til etter hvert??

  SvarSlett
 8. Nina: Ja det frister med en hund til, men vi venter til Roxie er litt eldre og kan sette valper på henne. Men det er langt fram i tid 1,5 til 2 år!! Vi har veldig lyst til å ha et kull på henne og beholde en selv!

  SvarSlett
 9. Det skjønner jeg. Greit å ikke forhaste seg. Jeg ønsker meg også en til når Charlie er godt voksen. Om det noen gang skjer, hihi!

  SvarSlett
 10. Ja, her var jula allerede godt forberedt! Hos meg er det langt igjen ennå, men det kommer da fram, et og annet litt etter hvert, som rød voksduk på spisebordet til pepperkakebakst og marsipanlaging. Adventskransen kom fram i en fei i går ettermiddag, og ungenes julekalender skal det vel bli ei råd med også. Men ellers kommer ikke jula hit for fullt før på lille julaften! Men så varer den også til 20.-dagen!
  Så koselig med de to hundene som slapper så godt av sammen! Godt å ha en venn!

  SvarSlett
 11. Så fin julestemning dere har, så mange nisser har jeg nesten ikke sett på en gang :-) Du er litt nissefrelst forstår jeg. Den siste nissen fra Lanzarote var stilig. Flirte litt da jeg leste om han som lette etter julepynten, minte meg om Olav i "The julekalender" som gikk på tv.
  Det er lite jul her hjemme hos oss, har pyntet litt med lilla lys. Julepynten kommer frem litt senere hos oss.

  Så koselig for Roxie med besøk, det høres ut som hun koser seg sammen med Tara.

  Snøen lar seg vente her hos oss som vanlig :-( det er alltid spennende om og hvor mye snø det kommer for hvert år. Ingen selvfølge med snø her på Sør-vestlandet.

  Ha fortsatt en fin adventstid !!!

  SvarSlett
 12. Nå skjønner jeg hvor alle nissene har gjort av seg! Her er det ingen å se, nemlig ;o) De liker seg nok mye bedre hos deg enn hos meg.

  Nisser er ok. Men jeg syns mange overdriver veldig med utebelysning.. men, smaken er som baken :o)

  Kos dere!

  SvarSlett
 13. Hei Nøve!! Treffer jeg på noen nisser som snakker hallingdals dialekt, så skal jeg forklare veien til deg slik at de kommer til riktig sted!! De nissene har det for seg å ta seg en tur!!!

  SvarSlett
 14. Det er godt jeg har deg Gry, for jeg blir jammen i julestemning av å lese bloggen din:o) Så gøy å glede seg sånn (*misunnelig*;o). Personlig foretrekker jeg bursdager fremfor jul - jeg er et skikkelig bursdagsmenneske:o)

  Kos deg og siden jeg vet at du nyter den deilige, barnlige julefølelsen, så kan jeg bare se frem til blogginnleggene dine framover:o)

  SvarSlett
 15. Du har kjempe fin julepynt da - blir litt misunnelig her jeg sitter.
  Men sånne store nisser stående på gulvet hadde ikke overlevd hos meg :P De hadde Lexi tatt til odel og eie og tygd opp :P

  SvarSlett